Servicii de foraj puturi de apa si geotermie

GEOTERMIA

Extragerea energiei din sol si utilizarea acesteia pentru consum, incalzire sau racire, reprezinta solutia alternativa la problema globala a epuizarii resurselor minerale.

O sursa regenerativa de energie care nu dauneaza mediului inconjurator este caldura solului. Aceasta energie poate fi utilizata indiferent de conditiile meteo sau de anotimp si este disponibila in sol.

Caldura naturala a pamantului este captata de un sistem de tevi de plastic ingropate, prin care circula un fluid, de obicei un amestec de apa cu antigel.

In timpul iernii, fluidul absoarbe energia pamantului si o transporta in cladire, unde pompele de caldura concentreaza caldura si o distribuie la temperaturi mai mari. Pe de alta parte, procesul poate fi inversat vara, excesul de caldura fiind extras din cladire, cu ajutorul pompei de caldura si dispersat, mai apoi, in pamant. Pentru a mari eficienta sistemului, excesul de caldura din cladire este folosit la producerea apei calde menajere, proces care nu va presupune costuri suplimentare.

Tinand cont de faptul ca solul, la o adancime de 180 cm are o temperatura cuprinsa intre 8 si 12°C, distribuita uniform, pe tot parcursul anului, consumul de energie este redus deoarece sistemele geotermale extrag energia dintr-o sursa cu temperatura moderata.

In relatia directa cu pamantul, circuitul geotermal are functia de schimbator de caldura.

Pentru aceasta, se foloseste o teava de polietilena de inalta densitate cu o garantie minima de 50 ani, si o durata de viata estimata la 100 de ani, ingropata in pamant si prin care circula fluidul. Circuitul odata instalat, nu necesita intretinere, si are doar rolul de a realiza schimbul de caldura cu pamantul, neavand nici o alta influenta asupra mediului inconjurator.

In functie de climat, structura terestra, suprafata disponibila si puterea pompei de caldura, se pot configura numeroase circuite geotermale.

Sistemele geotermale inregistreaza cele mai mici costuri de operare posibile, in ceea ce presupune realizarea climatizarii rezidentiale sau comerciale. In comparatie cu sistemul de climatizare electric, costurile sunt mai mici cu circa 65-70%.

Comparativ cu centralele termice, utilizatoare de combustibili fosili, aceste costuri se reduc cu cu circa 60-65%, iar procesul de racire al cladirilor inregistreaza economii de circa 80-85%.

Coeficientul de performanta al pompelor de caldura geotermale este cuprins intre 3,5 si 6, ceea ce presupune faptul ca pentru fiecare unitate de energie electrica introdusa in sistem, se obtin intre 3,5 si 6 unitati de energie termica.

Compania noastra, impreuna cu partenerii sai ofera solutii complete pentru realizarea acestor sisteme avansate de incalzire/racire a cladirilor, avand capacitatea executarii gaurilor pentru introducerea tevilor de circuit, la diferite adancimi, in functie de particularitatile proiectului.

Noi detinem echipamente performante cu ajutorul carora executam rapid si eficient gaurile, la adincimile si diametrele necesare.

EPURAREA SI TRATAREA APELOR

ARMOS ofera solutii in ceea ce priveste epurarea apelor uzate cu ajutorul statiilor epurare High Speed Bio Tec, care combina intr-o singura unitate compacta, containerizata, tehnologia de epurare cu SMA (Suport Mobil Aerat), cu o tehnologie revolutionara de separare a namolului prin centrifugare, cu echipamente performante de tip "Hidrocyclone".

Cu ajutorul echipamentelor de filtrare pentru uz casnic sau industrial, asiguram in mod eficient servicii de tratarea a apelor, prin utilizarea de filtre performante, a statiilor de dedurizare, a sterilizatoarelor, ozonatoarelor ori statiilor de deferizare.